Месец на детската книга

2 април е Международният ден на детската книга. Ние, учителите при 1 клас на НБУ, решихме, че празникът заслужава да му посветим не един ден, а цял месец. Именно затова обявихме април за Месец на детските книги. Както подобава на празниците, опитахме се да ги отбележим цветно, интересно и с много изненади. Имаше среща с журналистката Лора Стаматис и представители на НЧ “ Фар“ децата научиха интересни факти за живота и „професиите“ на пчелите, разлистваха и четоха от книжката на Стаматис „Медена история“.
Организирахме посещение на библиотеката към Читалище “ Пенчо Славейков“, където децата научиха още интересни факти за пътя на книгата и нейните създатели.
Поканихме родители, които също да се включат в инициативата и да дадат своят добър пример за това колко е прекрасен и интересен може да бъде светът на книгите.
Вярваме, че с всички тези дейности успяхме да запалим у децата пламъчето и любовта към книжките и се надяваме то никога да не угасва.

 

Учениците със СОП в НБУ „Михаил Лъкатник“ също се потопиха във вълшебния свят на приказките в месеца на детската книга и литература за деца. Наш гост и разказвач беше г-жа Кети Колева. Тя прочете приказката „Житената питка“. Показа им и ръчно изработени книжки с илюстрации от 3-ти „Д“ клас. Учениците със специални образователни потребности слушаха с интерес приказката и разгледаха книжките.

 

Начално базово училище Михаил Лъкатник