Повод за гордост

На 23 април 2023 в Американския Колеж в София се проведе националният финал на състезанието Spelling Bee JUNIOR за ученици от 1 до 4 клас. Малките пчелички демонстрираха не само отлични знания, но и удивителна зрялост и спокойствие!
За първи път НБУ “Михаил Лъкатник” достига до финалните кръгове, а наши представители бяха четвъртокласникът Димитър Бойчев и г-жа Силва Дочева.
Митко се представи достойно, преминавайки успешно през всички задължителни осем кръга достигайки до финалната надпревара. Малко не му достигна, за да грабне победата, но е горд носител на мини купа за отлични постижения в спелуването на английски език.
Награда, по повод подготовката на национален финалист в състезанието по правопис на английски език, получи и госпожа Силва Дочева.
„Гордея се с упоритостта и любознанието на Димитър. С него полагахме ежедневни усилия, тренирахме по два часа на ден правописа на всички задължителни думи. Научихме и всички миналогодишни списъци, както и списъкът с 500 думи за по-големи ученици. Още, преди провеждането на финала, Димитър беше победител в моите очи! Ние успяхме да дообогатим лексиката на високо ниво, знанията, натрупани по време на подготовката ще бъдат безценни и ползотворни за него! Вярвам, че ще запази високата си мотивация и борбеност и след време ще се радваме на бъдещите му успехи!
Отправям и специални благодарности на сем. Бойчеви, които ни оказаха пълно съдействие и подкрепа, за да вървим по пътя на успеха!“ – сподели г-жа Дочева

 

Начално базово училище Михаил Лъкатник