Януарски калейдоскоп

През месец януари в Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ се осъществиха няколко инициативи.

Гост по програмата „Спорт за всяко бургаско дете“ за втори път беше плувецът Цанко Цанков, бивш възпитаник на Начално базово училище. Целта на програмата е да укрепи здравето на нашите деца и да стимулира интереса им за участие в повече физически активности. Учениците се включиха с голям интерес в щафетните игри, за да покажат своите спортни заложби.

 

Заместник-кметът на град Бургас Манол Тодоров, с ресор спорт и туризъм, се включи в инициативата на 3. б клас – „Добрият пример“. Сподели на децата, колко е важен спортът, сподели за своите любими предмети в училище като малък и за страстта си към футбола.

На олимпиадата „Знам и мога“ учениците от Начално базово училище показаха високи резултати. Класираните за областния кръг са 12 ученици.

На състезанието „Ключът към музиката“ са класирани 3-ма ученици.

По международния проект Let it grow на тема „Страхотни идеи за спасяване на нашата планета“ класирани за месец декември са Рая Димитрова от 1. в клас – 1-во място с приз „Капитан планета“ и Веселина Димитрова от 1. в клас – 3-то място с приз „Застъпник за устойчивост“ с преподавател Таня Атанасова.

Малките еколози от 1. клас изработиха с помощта на родителите си къщички и хранилки за птиците.

През месец януари учениците от 4. клас превърнаха Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ – гр. Бургас в една невероятна вселена. Изработиха прекрасни проекти на Слънчевата система. Учениците от 4. а клас с преподавател Искра Пеева пресъздадоха Слънчевата система с помощта на плодове и зеленчуци. 

Начално базово училище Михаил Лъкатник